Prikbord

The competitive advantage of firms, as well as more generally nations, critically depends on the skills of individual contributors.

Giada Di Stefano e.a., Working Paper 14-093 Harvard Business School

Inspiratie

Op deze pagina enkele inspirerende boeken, filmp(jes), citaten en bijeenkomsten over talent en creativiteit.

 

Boek over creatief leiderschap

Dit boek gaat de laatste tijd mee op reis:

Organizing Genius door van Warren Bennis en Patricia Biederman

De auteurs geven een inspirerend inkijkje bij zeven bijzondere teams uit de geschiedenis. Ze proberen de lezer een I wish I were there gevoel te geven. Dat lukt vaak. De auteurs kijken naar bijzondere groepen omdat excellentie interessanter is dan middelmatigheid. Het team van Steve Jobs staat centraal maar ook “Troupe Disney” bijvoorbeeld, dat met “Sneeuwwitje en de zeven dwergen” in 1937 een uitzonderlijke prestatie leverde. Een van de lessen van deze teams is dat hun leiders van talent houden en dat ook weten te vinden. Steve Jobs was bijvoorbeeld absoluut niet bang mensen aan te nemen die beter waren dan hijzelf. Leiders van nu die dit durven, kunnen zeker van deze les profiteren.

 

Filmpje

Feedback

Ben je benieuwd naar jouw unieke talent? Veel mensen weten niet van zichzelf waar ze erg goed in zijn. Wat andere mensen in hen waarderen. Toch helpt het dit te weten, al is het maar om je loopbaan vorm te geven. Of om juist de mooie kanten van jezelf meer in te zetten. Robert E. Quinn gebruikte de waarderende vraag uit de Appreciative Inquiry  om zijn persoonlijke talenten in beeld te krijgen. Aan een aantal mensen om hem heen vroeg hij wat ze  in hem waardeerden. Wat hij voor hen had betekend dat waardevol voor hen was. Quinn vertelt dat het ongemakkelijk was deze vragen te stellen. We zijn immers gewend te vragen wat we kunnen verbeteren, maar niet wat we al goed doen. De reacties waren echter overrompelend. De waarderende feedback die Quinn kreeg, gaf hem energie om veel vaker de mooie kanten van zichzelf te laten zien. Ook gaf het een gevoel van verbondenheid met de mensen die feedback hadden gegeven. Wellicht is het makkelijker deze feedback op een creatieve manier te vragen. Klik hier voor een werkvorm waarmee wij mooie ervaringen hebben.

Robert E. Quinn, De brug bouwen terwijl je erover loopt, p.148